Jiggle'n Jive  
  Start  
  Spelningar  
  Bandet  
  Musiken  
  Bokning & upplägg  
  Bakgrund  
  Gästbok  
  Kontakt  
  Duo  
Start » Bakgrund

Bandets bakgrund

Jag (sångare Magnus) har alltid haft ett brinnande intresse för musik och musiken har stått i fokus sen jag var tio år ungefär.  Jag tycker om många olika musikstilar men främst tycker jag om rock n´roll, blues, soul, funk, rythm n´ blues och gospel. Allt som svänger är bra! Jag började spela gitarr när jag var tio och har startat en mängd olika band sedan dess.

 

Under senaste åren har jag kommit i kontakt med många bra musiker som jag startat samarbete med. Tillsammans har vi startat upp nya bandsättningar.

 

Jiggle n´ Jive startade jag 2006 tillsammans med Jon Erik Flodin på trummor, Erik Andersson på Gitarr, Hans Antehed på bas och jag själv på sång och kompgitarr. Numera spelar Olof Sahlström bas, Nicke Widén gitarr, Hans Antehed piano och Gustav Rådström saxofon.

 

Jag har alltid tyckt om gammal rock n´ roll och lyssnade mycket på Elvis när jag en gång började lyssna på musik. Jiggle n´ Jive har utvecklats från mitt tidiga Elvislyssnande. Drömmen blev att starta ett band som enbart spelar gammal rock n´ roll. Nu spelar Jiggle n´ Jive inte enbart Elvis eftersom det finns en mängd låtar av andra artister som är väldigt bra som The Beatles, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Ray Charles m.m. Bandet är inriktat på oldies inom rock n´ roll. Eftersom att vi har en liten förkärlek för Elvismusik gör vi även Elvisshower när det önskas! Det är dock inte bandets huvudtema.

 

Jiggle n´ Jive har fungerat bra under de år som gått och spelningarna har blivit fler och fler. Kanske fungerar det så bra som det gör för att vi sticker ut från mängden och är hemma i musikstilen. Vi älskar det vi gör helt enkelt!

 

Kontakta oss